PERSBERICHT

 

Doetinchem, 2 juni 2014

 

Coöperatief spelen:

 

Speel-O-Theek ‘De Wissel’ in Doetinchem heeft onlangs het assortiment speelgoed flink uitgebreid met een pakket coöperatieve spellen, i-blocksBabbelspelen  en Lego education. Deze investering is mogelijk gemaakt dankzij een donatie van de Rabobank. Het is bestemd voor alle leden maar ook speciaal geschikt voor kinderen die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken bij hun ontwikkeling. Tijdens de landelijke week van de Speel-O-Theek (7 t/m 14 juni) gaat dit speelgoed in de uitleen.

 

In de coöperatieve gezelschapsspellen van Earthgames staat samenwerken centraal. De spelers spelen niet tégen elkaar maar mét elkaar. Daardoor leren kinderen o.a. overleggen, naar elkaar luisteren, oplossingen zoeken, delen, samen beslissingen nemen en creatief denken. Het pakket dat ‘De Wissel’ heeft aangeschaft omvat spellen voor kinderen vanaf 3 jaar tot volwassenen. Bij de spellen wordt een extra grote mat uitgeleend waarop het spel gespeeld kan worden. Leuk voor bijvoorbeeld een kinderfeestje.

 

I-blocks maakt taal en rekenen tastbaar door de unieke combinatie van zien, doen en horen. Kinderen leren zo op een leuke manier klanken herkennen, woorden maken, lezen en tellen. I-blocks bestaat uit een basisstation waarin een boekje wordt geschoven en een interactieve blokkenset. Elk kind kan direct zelfstandig aan de slag. Bij de Speel-O-Theek is een set voor taal ‘Daan en Roos op vakantie’ en een set voor rekenen ‘Sam en Sara’ te leen.

 

Het Babbelspel Junior (4 t/m 6 jaar) en het Babbelspel Origineel (7 t/m 15 jaar) nodigen op een speelse manier uit om een aantal sociale vaardigheden te oefenen aan de hand van korte alledaagse opdrachten.

 

Van Lego education heeft de Speel-O-Theek een doos creatief bouwen en een doos buizenbouw aangeschaft. Kinderen vinden het prachtig om uit te vinden hoe dingen werken. Met beide sets kunnen ze aan de hand van voorbeeldkaarten hun ideeën uitproberen door te onderzoeken, te testen en te bouwen.

 

Nieuwsgierig geworden naar al dit leuke nieuwe speelgoed, maar nog geen lid van ‘De Wissel’? Loop gerust een keer vrijblijvend binnen tijdens openingsuren om kennis te maken met de Speel-o-theek. Op woensdagochtend tussen 9.00 en 11.00 staat de koffie klaar.