Nieuws

 

Bee-bot:

Eindelijk is het zover, de Bee-Bot komt op 16 mei in de uitleen

 

 

Tiptoi en Bee-bot:
Het tiptoi speelgoed staat nu in een apart vak. Wij hebben er 2 boeken en 1 spel bij gekocht + tiptoi stiften.
Ook de puzzels van tiptoi staan in dit vak en vallen gewoon onder de 3 nummers.
Pak wel even het juiste nummer tiptoistift mee bij boek of puzzels.
Bee-bot komt ook in dit vak te staan.
Is helaas nog niet klaar voor de uitleen
Veel speel plezier met de Tiptoi
 

foto van Speelotheek "De Wissel".

 

Thema-zuil:

Vanaf maart 2017 mag je 1 stuks speelgoed van deze zuil altijd als extra lenen. Dit mag ook naast de extra speelgoed uitleen data.

 

 

 

Jubileum:

Op 13 november was Annelies 30 vrijwilligster bij de Speel-O-Theek. Een mooie gelegenheid om haar in het zonnetje te zetten.

 

 

Verjaardagsspeelgoed:

Vanaf 1 september 2016 is er een speciale categorie met verjaardagsspeelgoed. Om je verjaardag extra gezellig te maken mag je 2 extra spellen of speelgoed lenen. Klik hier voor meer informatie.

 

Nieuwe Koffieruimte:

Vanaf 24 augustus 2016 is onze nieuwe koffieruimte geopend. Elke woensdag ochtend is er van 09.00 - 11.00 uur de mogelijkheid om gezellig een gratis "bakkie" te doen. Terwijl de kinderen spelen kunnen de volwassenen met elkaar in gesprek over van alles en nog wat.

Iedere laatste woensdag van de maand is er een thema voor kinderen van 0 - 4 jaar. Klik hier voor de thema's.

 

Buitenspeeldag 2016:

Op woensdag 8 juni heb je geen excuus om binnen te blijven, want dan is het weer Buitenspeeldag. Sportservice Doetinchem, De Daele en de Speel-O-Theek hebben voor deze middag een uitgebreid programma aan buitenspeelactiviteiten opgezet. Hierbij is rekening gehouden met jonge en wat oudere kinderen. Zo is het voor iedereen leuk en uitdagend om er aan deel te nemen. Het terrein bij de Speel-O-Theek is ook dit jaar de locatie waar alles plaats gaat vinden. Vanaf 13.30 uur ben je welkom. Om 16.30 uur eindigt de middag.

Toegang en deelname is gratis.

 

Groot feest:

Op 4 juli 2015 is het groot feest, omdat we dan ons 30 jarig jubileum vieren.

Lees meer hierover in de Wissel Express.

 

Meedoen arrangement:

Voor mensen met een laag inkomen bestaat de mogelijkheid om bij de gemeente Doetinchem via het "meedoen arrangement" een gratis abonnement van de Speel-O-Theek aan te vragen.

Ga hiervoor naar www.meedoenarrangement.nl en vul uw gegevens in.

 

Rabobank Clubactie:

Geef ons uw stem!

De Rabobank Graafschap-Midden is een grote sponsor van de Speel-O-Theek. De subsidieregeling van de Rabobank gaat echter veranderen. Met ingang van dit jaar gaat de Rabobank Clubkas Campagne van start. Dit betekent dat de klanten die lid zijn van de Rabobank mogen stemmen op drie verenigingen die zij een warm hart toedragen. Wij als Speel-O-Theek willen zoveel mogelijk stemmen krijgen, want de Rabobank verdeelt het geld naar aantal stemmen die je hebt gehad. Met dat geld kunnen we weer leuke dingen organiseren, zoals de Sinterklaaspoppenkast en het knutselen met Kerst en Pasen. Daarnaast besteden we het aan het kopen van nieuw speelgoed.

 

Let op!

Als u een rekening heeft bij Rabobank Graafschap-Midden bent u nog niet automatisch lid. Het is dus belangrijk om lid te worden, zodat u straks digitaal een stemkaart ontvangt en daarmee uw stemmen kunt

uitbrengen. Het lidmaatschap is gratis en heeft meerdere voordelen. Deze vindt u op de website van de Rabobank. Log vandaag nog in en word lid. Onder het tabblad

Klantenservice, scrollt u naar het item ’overig’ en daar klikt u op ’lid worden’. De rest wijst zich vanzelf. Doe het alstublieft zo snel mogelijk. Stemmen kan van 11 t/m 23 februari 2015. De Speel-O-Theek kan uw steun goed gebruiken.

 

Kent u mensen in uw omgeving, familie of vrienden die ook bij Rabobank Graafschap-Midden bankieren? Vraag of ze ook lid zijn/worden en één van hun drie stemmen aan de Speel-O-Theek willen geven.

 

 

Rabobank bedankt:

Door een leuke financiële bijdrage van de Rabobank heeft de Speel-O-Theek kunnen investeren in speciaal speelgoed.

Voor het hele verhaal Klik Hier

 

Nieuw Speelgoed:

 

In de speelgoedlijsten staan al onze nieuwe aankopen in het blauw

 

Facebook:

 

Sinds december 2013 zit Speel-O-Theek “De Wissel” op facebook

Like us   

 

 

Kerstboom versieren:

 

Op dinsdag morgen, 10 december 2013, hebben de kinderen uit groep 4a en 4b van OBS Overstegen de kerstboom in de Speel-O-Theek versiert met zelf gemaakte kerstversieringen. Klik hier voor de foto's.

 

 

Dag van de Dialoog:

 

Ook de Speel-O-Theek doet dit jaar mee met de dag van de dialoog.

Voor informatie of deelname klik hier.

 

 

In de Bibliotheek:

 

Speel-O-Theek "De Wissel" staat dinsdag 4 juni 2013 van 10.00 - 20.00 uur in de Bibliotheek Doetinchem (Brewinc).

Kinderen kunnen het aanwezige speelgoed uitproberen.

Samen met de aanwezige vrijwilligers van de Speel-O-Theek of de M.A.S. stagiaires kunnen er ook spelletjes gespeeld worden.

Er liggen ook kleurplaten. Als je die, op je eigen manier ingekleurd, tijdens de openingstijden inlevert op 5, 7 of 12 juni mag je een keer in de grabbelton grabbelen.

Op woensdag 12 juni worden er, om 15.00 uur, 3 prijsjes verloot onder de ingeleverde kleurplaten.

 

Andalies Sloetjes Erelid:

 

Tijdens een gezellige bijeenkomst op 13 december 2012 werd er afscheid genomen van Andalies Sloetjes. Na zich jarenlang voor de Speel-O-Theek te hebben ingezet heeft ze besloten er aan het einde van dit jaar mee te stoppen. Als dank voor haar inzet kreeg ze, uit handen van de voorzitter, haar erelidmaatschap uitgereikt. Voor foto's klik hier voor onze fotopagina.

 

 

Speel-O-Theek is heropend:

 

De feestelijke heropening van Speel-O-Theek ‘De Wissel’ op 12 september jl. is een groot succes geworden, mede dankzij de onthulling van de splinternieuwe digitale catalogus door de heer Bos, locatiemanager van de Rabobank Doetinchem. Een grote verrassing voor de leden, die nu via een touchscreen eenvoudig kunnen zoeken in het hele assortiment speelgoed. ‘De Wissel’ is de eerste Speel-O-Theek in Nederland met een digitale catalogus en dat is iets om trots op te zijn. Een deel van het vele werk voor deze catalogus is uitgevoerd door een groep scholieren in het kader van hun maatschappelijke stage. De Speel-O-Theek kan terugkijken op een bijzonder geslaagd feest. Voor drie leden was het extra feest. Zij wonnen een prijs in de kleurwedstrijd, uitgereikt door Norma Horstenbach van Saartje Styling Interieurs, en gingen naar huis met een cadeaubon voor Spellenwinkel De Betovering. De aanwezige kinderen konden zich te goed doen aan de popcorn en limonadefontein, gesponsord door "2keer4is8" uit Gaanderen. Iedereen die niet op het feest kon komen, maar toch nieuwsgierig is naar de vernieuwde Speel-O-Theek, kan gerust eens vrijblijvend binnenlopen tijdens openingstijden. Voor foto's klik hier voor onze fotopagina.

 

 

Feestelijke heropening na de RESTYLING:

 

Op 12 september 2012 wordt om 14.15 uur de Speel-O-Theek feestelijk heropend na een complete restyling.

Dankzij de Meet and Match bijeenkomst in september 2011 kon een lang gekoesterde wens is nu eindelijk in vervulling gegaan.

Met ondersteuning van Saartje Styling Interieurs, Rabobank Doetinchem, de Klusserij (stichting DaAr) en maatschappelijk stagiaires hebben we de Speel-O-Theek een volledig nieuwe indeling kunnen geven.

Tussen 14.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom om het resultaat te komen bekijken.

 

Buitenspeeldag:

 

I.v.m. de Buitenspeeldag op 13 juni 2012, mogen alle leden op 13 en 15 juni een extra stuk speelgoed uit de categorie 1 (buitenspeelgoed) lenen.  op=op

 

 

Restyling van de Speel-O-Theek in maart 2012 van start.

 

Misschien had u het in de wandelgangen al gehoord, maar het gaat nu echt gebeuren:
DE RESTYLING VAN DE SPEEL-O-THEEK!
Samen met interieurbureau Saartje Styling gaan we aan de slag met een frisse, nieuwe uitstraling en een compleet andere indeling van de Speel-o-theek. Maar om deze metamorfose te realiseren zijn we genoodzaakt een weekje dicht te gaan.
Dit betekent dat de Speel-o-theek op woensdag 28 maart en op vrijdag 30 maart gesloten is.
Op woensdag 4 april heten we u weer van harte welkom in onze volledig vernieuwde, overzichtelijke en sfeervolle Speel-o-theek. Op deze ochtend (4 april) mogen de kleintjes ’s ochtends vanaf 9.30 uur komen knutselen voor Pasen. Voor elk kind is er ook wat lekkers.

Wat verandert er nog meer?
Vanaf 4 april nemen we de ingang aan de zijkant volledig in gebruik als hoofdingang (ook op woensdagochtend dus). Én zowel de Speel-o-theek als koffieruimte zijn vanaf 4 april op de woensdagochtend geopend van 9.00 tot 11.00 uur (een half uurtje langer dus!).


Voorzitter 25 jaar bij de Speel-O-Theek.

 

 

Op 13 november 2011 was Annelies Kreeftenberg 25 jaar vrijwilligster bij de Speel-O-Theek.

Op 23 november is zij hiervoor door de andere medewerkers in het zonnetje gezet.

De grote verrassing kwam echter op 12 januari 2012, toen zij, uit handen van de burgemeester,

een Koninklijke onderscheiding mocht ontvangen.

Voor meer foto's klik hier voor onze fotopagina.

 

 

Speel-o-theek van het jaar 2010

Zaterdag 5 februari jl. is de Speel-O-Theek van het jaar 2010 gekozen op de Landelijke Speel-O-Thekendag te Wijchen. Drie genomineerde Speel-O-Theken presenteerden zich 's middags in de grote zaal van Wijkcentrum OZO in Wijchen.

Speel-O-Theek De Wissel uit Doetinchem, de Santenkraam uit Bavel en Berend Botje uit Capelle aan den IJssel lieten zien dat ze het jaarthema "Medewerker in de Speel-O-Theek; een vak apart" hebben aangegrepen om medewerkers in het zonnetje te zetten, de organisatie van de Speel-O-Theek onder de loep te nemen, de band te versterken en de deskundigheid van de medewerkers te vergroten. Heel inspirerend!

De bezoekende Speel-O-Theken konden daarna punten toekennen aan de presentaties. De Speel-O-Theek met de hoogste totaalscore (verslag, bezoek van de jury en presentatie) is de winnaar geworden. Het was een nek-aan-nekrace, maar Berend Botje heeft met een eindcijfer van 8,9 de race gewonnen! Speel-O-Theek De Wissel uit Doetinchem werd 2e met eindcijfer 8,8 en de Santenkraam uit Bavel werd 3e.
Voor meer foto's klik hier voor onze fotopagina.